Dame på bro i Italia, med reiseforsikring fra Morrow Bank Mastercard.
 1. Hem
 2. Kreditkort
 3. Semestertips

Våra bästa tips för en oförglömlig sommar med Morrow Bank Mastercard

Vi har samlat våra bästa tips och tricks i en komplett sommarguide. Oavsett vad du har för planer i sommar hittar du användbar information om allt från trevliga aktiviteter och upplevelser till budgetvänliga semesteridéer. Dessutom får du tips om hur du kan dra nytta av fördelarna med Morrow Bank Mastercard under sommaren.

Ska du ut och resa? Detta bör du ha koll på

Om du har turen att resa i sommar, kommer här några smarta tips:
Kort och betalningSe till att alltid ha minst två kort med dig när du reser. Förvara ett kort på ett säkert ställe som till exempel hotellrummets kassaskåp, och ha ett annat med dig för dagligt bruk. Detta skyddar dig om du skulle råka ut för stöld eller bedrägeri.Betala med kreditkort under resan för extra trygghet. Med Morrow Bank Mastercard kan du även betala med din smartphone eller smartklocka – då behöver du inte ens ta med dig ett fysiskt kort när du lämnar hotellet.
Valuta och bankomaterNär du blir tillfrågad om du vill betala i svenska kronor eller lokal valuta när du reser, välj alltid lokal valuta – även i Norden! Att betala i svenska kronor kan bli dyrare på grund av sämre växelkurser.

Samma princip gäller vid uttag i bankomater; undvik att ta ut kontanter på flygplatser eller i turistområden där avgifterna och kurserna ofta är sämre. Även om vissa kort tar ut en avgift för kontantuttag utomlands, är uttag med ett Morrow Bank Mastercard helt fritt från avgifter.

Kom ihåg reseförsäkringenÄven om reseförsäkring kanske inte är något man tänker på dagligen, är det väldigt klokt att ha om något skulle hända. Om du har ett Morrow Bank Mastercard inkluderar det en reseförsäkring när du bokar resan med kortet. Då är både du och dina medresenärer skyddade om något oväntat inträffar:
 • Förlorat bagage? Det finns få saker som är mer frustrerande än att förlora eller få sitt bagage försenat. Med den försäkring som ingår kan du ha rätt att få vissa utgifter täckta eller få ersättning för ditt förlorade bagage.
 • Försenat flyg? Om ditt flyg är försenat är det bra att ha betalat för flyget med Morrow Bank Mastercard. Om ditt flyg är försenat mer än 4 timmar har du nämligen rätt till ersättning för extrakostnader som mat och boende.
 • Problem med hyrbil? Om olyckan är framme och du skadar hyrbilen kan försäkringen täcka självrisken.
Mer information om vad försäkringen täcker hittar du här.

Var ekonomiskt smart med planering och budgetering

Att vara ekonomiskt smart innebär att planera och göra en budget. Det betyder inte nödvändigtvis en billig semester, utan snarare att du planerar kostnaderna och ser till att pengarna går till det som är viktigt för dig. Det handlar helt enkelt om att få mer semester för mindre pengar.När flera reser tillsammans och har separat ekonomi är det extra viktigt att tydliggöra förväntningar om utgifter och vad alla är villiga att spendera. På så sätt kan ni undvika eventuella konflikter eller missnöjen under semestern.Här följer några enkla tips för att minska kostnaderna på resan:
 • Ta med egen mat och vattenflaska. Det är oftast dyrt på flygplatser, så ät innan du åker dit eller ta med dig en matsäck. Ta också med en tom vattenflaska – de flesta flygplatser har vattenstationer där du kan fylla på din flaska.
 • Kom ihåg adapter. Kom ihåg att ta med en adapter om du reser till ett land med annorlunda eluttag, så slipper du dyra köp på flygplatsen eller hotellet.
 • Utforska området. Leta efter lokala parker eller historiska platser istället för dyra turistattraktioner. Det är ett bra sätt att ta del av den lokala kulturen – utan att behöva betala för det.
 • Ät som en lokalbo. Ät på restauranger eller matmarknader där lokalbefolkningen går. Det är ofta mer prisvärt, samtidigt som du får en mer autentisk upplevelse av maten och kulturen.
 • Res som en lokalbo. Använd kollektivtrafik som buss eller tåg istället för taxi. Om du tar en taxi, kontrollera att taxametern är igång när du börjar åka eller fråga i förväg hur mycket resan kommer att kosta.

  Använd Morrow Bank Mastercard när du reser för att enkelt hålla koll på dina utgifter och undvika att depositioner blockerar dina pengar. Det gör även att du och ditt resesällskap kan vänta med att betala tills ni är tillbaka hemma.

Morrow bank Mastercard i tre forskjellige farger

Unika upplevelser med Priceless

Om du har ett Morrow Bank Mastercard får du tillgång till lojalitetsprogrammet Priceless, som erbjuder exklusiva förköp till konserter, musikaler och olika evenemang världen över.Med ditt Morrow Bank Mastercard kan du boka unika upplevelser – från matupplevelser på spännande restauranger till biljetter för sportevenemang och besök på museer. Priceless erbjuder ett brett utbud av aktiviteter, både i Sverige och internationellt, så ta en titt på vad som erbjuds där du kommer att befinna dig i sommar!

Samla bonuspoäng under semestern

Med ett Morrow Bank Mastercard samlar du poäng varje gång du använder kortet, som du enkelt kan använda för att betala delar av nästa faktura. På så sätt kan delar av semestern bli helt kostnadsfria.

Glöm inte att du kan lägga till ditt Morrow Bank Mastercard i appar du använder under sommaren, till exempel för taxi, matleveranser, ljudböcker, laddningsappar, streamingtjänster och tågbiljetter.
 • 4 % bonus på alla köp på Komplett.se
 • 1 % bonus på enskilda köp över 20 000 kr
 • 0,5 % bonus på övriga köp
Maximal intjäning av bonuspoäng är 500 per månad och 2000 per de senaste 12 månaderna. Läs mer om bonusintjäning under “Bonus” på våra hjälpsidor.


Sverigesemester

Semester i Sverige blir allt mer populärt – och det finns goda skäl till det! Om du vill njuta av det bästa som Sverige har att erbjuda i sommar, bör du inte missa detta.Det finns appar och webbsidor som ger en översikt över platser där du kan övernatta gratis eller till en bra peng runt om i Sverige, oavsett om du har bil, tält, husbil eller husvagn. Att semestra på det sättet ger stor flexibilitet att följa vädret i Sverige och upptäcka kultur, roliga utflykter, dolda matpärlor och mycket mer.

Staycation

Om du njuter av sommaren på hemmaplan finns det gott om möjligheter att uppleva nya och spännande saker. Det är bara fantasin som sätter gränser! Här är några prisvärda och lättillgängliga aktiviteter att göra i sommar:
 • Gratis konserter och festivaler: På sommaren finns det ofta många evenemang utomhus som är gratis. Kolla in lokala evenemang som utomhuskonserter och matfestivaler.
 • Biblioteksbesök: Besök ditt lokala bibliotek och få med dig en ny bok hem. Många bibliotek erbjuder också gratis evenemang och aktiviteter.
 • Glassturné: Testa olika glasskiosker i området och utse sommarens bästa glass framåt slutet!
 • Geocaching: Var med i en global skattjakt med geocaching. Allt du behöver är en smartphone!
 • Camping: Prova på camping i naturen, med tält eller hängmatta. Det finns flera lokala alternativ som erbjuder gratis uthyrning av campingutrustning.
 • Dagsutflykt: Gör dagsutflykter till nya platser och utforska lokala sevärdheter.
 • Film- eller seriemaraton: Gör en lista över filmer eller tv-serier som du vill se och ha ett maraton hemma.
 • Var turist i din egen stad: Besök museer, parker och andra attraktioner som du kanske inte har sett tidigare.
 • Vandring och picknick: Upptäck vandringsleder och naturreservat i närheten. Och varför inte passa på att njuta av en picknick utomhus?

Ränteexempel delbetalning vid varuköp: Effektiv ränta 23,63 %, 10 000 kr över 12 mån. Tot: 11 198 kronor