A white picnic blanket filled with colorful berries and biscuits
  1. Hem
  2. Flexibelt Lan
  3. Varfor Flexlan

Lån till olika ändamål

Ett lån utan krav på säkerhet innebär att du bestämmer vad du lägger pengarna på.
Listan av ändamål som man kan behöva ett lån till är oändlig.Det kan handla om ett köp av bil, motorcykel eller båt. Ibland behövs det pengar till något oväntat - kanske tvättmaskinen har gått sönder och man måste skaffa en ny. Någon har kanske samlat på sig många olika krediter från olika kreditgivare och vill nu samla alla skulder på ett ställe genom att ta ett samlingslån.Det man kan kalla billån, båtlån, privatlån eller blancolån väljer vi på Morrow Bank helt enkelt att kalla Flexibelt Lån. Det är ett lån tänkt för olika ändamål, utan säkerhet.Du får använda pengarna hur du vill och kan exempelvis lägga en del av lånet på en bil och en annan del till att köpa nya tapeter till din bostad.Vi behöver inte veta exakt vad du använder pengarna du lånat till och kommer aldrig att ifrågasätta det. Men vi vill gärna påminna om att du aldrig ska låna mer pengar än vad du behöver.

Flexibelt Lån till olika ändamål?

Vare sig du länge har planerat att ta ett lån eller om det nyligen har uppstått ett behov av pengar kan du ansöka om ett Flexibelt Lån från Morrow Bank.Med Flexibelt Lån kan du låna mellan 10 000 - 300 000 kr kronor. Lånet ges utan säkerhet och ansökningsprocessen är digital från början till slut.

Hur funkar återbetalningen av ett Flexibelt Lån?

Vi tycker att det är rättvist att du får amortera lånet i takt med vad din finansiella situation tillåter.Det enda vi fakturerar varje månad är räntan och avgifterna på lånet. Amorteringssumman är däremot helt upp till dig! Det innebär att du kan lägga upp en avbetalningsplan som passar dig, och betala mer de månaderna ekonomin tillåter det eller mindre om det skulle krävs.Möjligheten att ha en amorteringsfri månad kan innebära att du minskar stressfaktorn av att inte klara av att amortera under vissa perioder, men bör inte användas som utgångspunkt för avbetalningen när du ansöker om lån.Och tänk på att ju tidigare du betalar ner på ditt lån, desto mindre blir totalkostnaden.

Ansökan och kontakt via nätet

Vi är en heldigital bank. Ansökan gör du på nätet och kommunikationen går främst via e-post.När en låneansökan kommer in till oss behandlas den direkt och du får med en gång veta om vi kan erbjuda dig ett lån.Låneofferten du får är inte bindande så du kan i lugn och ro gå igenom ditt personliga erbjudande. Du tackar ja genom att signera med BankID, och i bästa fall så kan pengarna vara på ditt bankkonto redan samma dag som avtalet signeras.

Låna mer pengar vid behov - hur funkar det?

Flexibelt Lån är en så kallad revolverande kredit, vilket innebär att pengarna du amorterar blir en tillgänglig kredit som du har möjlighet att ta ut på nytt. Du behöver varken ansöka om ett nytt lån eller förklara vad pengarna ska användas till.Kombinationen av återbetalningsvillkoren och möjligheten att låna de återbetalade pengarna utan att behöva ta ett nytt lån är med andra ord ett Flexibelt Lån.
--Låneexempel: 165 000 kr/ 5 år, nom. ränta 9,55%, eff. ränta 10,59 %, uppl.avgift 495 kr, adm.avgift 35 kr/ mån. Kostnad 45 885 kr, totalt 210 885 kr. Exemplet förutsätter att lånet betalas tillbaka med lika stora månadsbelopp på 3 515 kronor under 5 år.