Förtöjd båt i lugnt vatten
  1. Hem
  2. Flexibelt Lan
  3. Ansvarsfull Utlaning
23 May 2024

Ansvarsfull utlåning

Vad innebär det att vara en ansvarsfull långivare? Och hur jobbar Morrow Bank med just detta? I praktiken innebär ansvarsfull kreditgivning att erbjuda rätt kredit till rätt person för att undvika ohanterliga skulder.

För oss på Morrow Bank..

är det en självklarhet att vara en ansvarsfull långivare. Vi är måna om goda kreditbetyg och att kreditgränsen anpassas utifrån kundernas ekonomiska situation. Vi har bra kreditprocesser och rutiner som vi följer vid beviljande av låne- och kreditkortsansökningar.Vi vill också att du som kund ska få en bra upplevelse. Du ska känna dig omhändertagen under hela ansökningsprocessen och under hela lånetiden.

Hur beräknas lånet?

Den erbjudna kreditgränsen baseras på en analys av den sökandes uppgifter. Vi samlar in uppgifter från den sökande själv och kreditupplysningsföretaget.Alla låneansökningar går igenom manuell handläggning av en fysisk person när vi har fått nödvändig information. I den manuella behandlingen gör vi beräkningar av kundernas likviditet och betalningsförmåga. Vi vill att våra kunder ska ha råd att bo samtidigt som det måste finnas utrymme för att serva våra produkter. Efter noggrann bedömning av en kredithandläggare kommer ansökan att godkännas eller avslås.– Vi måste agera ansvarsfullt gentemot våra sökande och kunder. Vår professionellt starka och engagerade kreditavdelning tittar på varje enskild låneansökan och bedömer dem individuellt med avsikten att göra det bästa för kunderna. Vi vill inte att någon ska sitta kvar med en för hög skuldkvot i förhållande till inkomsten. Ingen tjänar på det, säger Hedda Kjærnli Søgaard, kreditchef på Morrow Bank.

Vem kan få lån?

För att få erbjudande om lån eller kreditkort från Morrow Bank måste den sökande först och främst ha en fast inkomst, vara över 20 år och inte ha några aktiva betalningsanmärkningar.Även om vi gör en samlad kreditbedömning av ansökningarna och erbjuder rätt kreditgräns/lån till den sökande, är det också viktigt att den sökande själv är en ansvarsfull låntagare och sätter sig in i de villkor, räntor och avgifter som är förknippade med lånet.Om det är något oklart uppmuntrar vi den sökande att kontakta banken för ett förtydligande. Viktigt att komma ihåg är att du inte lånar mer pengar än nödvändigt, att du betalar fakturor inom utsatt tid samt att du meddelar oss så snart som möjligt om du får problem med återbetalningen.

Du kanske undrar...


Vad händer om det blir svårt att betala?

Livet tar ibland oväntade vägar, det vet vi. Skulle det visa sig att kunden av olika anledningar har problem med återbetalningen arbetar bankens Inkassoavdelning tillsammans med kunden för att se om det går att hitta den bästa lösningen för båda parter.

Läs mer om lån hos Morrow Bank

Hur fungerar Flexibelt Lån?

Ett lån som är lätt att anpassa efter dig och dina behov, både vid användning och betalning.

Hur påverkar civilstånd ekonomin?

Ekonomin inte längre en avgörande faktor för om vi väljer att leva ensamma, tillsammans eller i äktenskap. Men hur påverkas ekonomin av detta?